dimecres, 25 de març del 2009

Cursa de l'Alba


Doncs un any mes ja la tenim aquí la Cursa de l'Alba...que s'ha de dir de aquesta cursa....bonica, dura,divertida

Us poso comentaris de un bon corredor, Matiner de corredors.cat;

Collbató-Monestir. Surts de les piscines de Collbató. Surts en lleugera baixada, amb algun "repetxó" fins a l'ermita de la salut on comences a pujar fins a les coves del Salnitre. Tot això en asfalt. Aquí ja agafes camí (que està arreglat i sembla una autopista), fas un tros entre pla i baixada i comences a pujar fins a Sant Miquel. Aquesta pujada tiba, però tampoc no cal reservar gaire perquè un cop a Sant Miquel tens una bona baixada (asfalt) fins al monestir per recuperar forces.
Consell: aprofita aquesta baixada i pren-t'ho amb relativa tranquil·litat, un cop a baix comença el tram més dur. No vulgui "apretar", deixa't portar. Creu-me, els que et passin baixant al monestir acabaran punxant a les escales o més tard.
Monestir-Sant Jeroni. El tram més dur. Es puja per escales, amb algun tram de camí entremig. Si pots pujar corrent, doncs corrent i sinó caminant. Com et vagi més bé: d'un en en un, de dos en dos... El perill de fer-ho tot caminant es que et relaxis més del compte. Si pots, corre tant bon punt puguis, encara que només siguin 5m.
Un cop arribis a una ermita, on hi ha l'avituallament, gairebé ja ho tens.
El tram final és un dels més perillosos, perquè puges cardat i n'hi ha que ja baixen a tot drap pel mateix camí.Oju!
Sant Jeroni-Sant Joan. Fas un tram per allò on acabes de pujar. Com ja t'he dit, oju amb la gent que puja!
Però continues avall. És on la gent es "clava" més. Per mi, on pots guanyar o perdre més temps. És gairebé tot pla i pots córrer molt i molt de pressa.
Un cop al funicular de Sant Joan hi ha una pujada curta, però molt malparida que et trenca del tot. (Jo em sembla que cada any l'he hagut de caminar frown).
Sant Joan-Pla de Sant Miquel. Després de la pujadeta malparida, comença una baixada encimentada molt dreta i en ziga-zaga. Fa baixada, però trinxa molt. S'ha d'anar en compte també. A baix de tot, l'avituallament.
Pla de Sant Miquel-Collbató. Gires a la dreta, camí de les bateries i cap avall. És el tram més tècnic, amb molta pedra solta. Si no hi estàs acostumat, és on probablement ho passaràs més malament. A mitja baixada hi ha un tros molt curt que pica cap amunt i que rebenta bastant.
Començaràs a sentir la megafonia, que sempre anima, però encara en tens per una estona. S'acaba el camí, agafes una pista i et foten enmig d'uns camps. Gairebé ja ho tens! Et queden uns 500m asfaltats i ja ets a meta.

i de pas us poso el link de la web

http://www.cursalba.org

Per cert les inscripcions ja son obertes.

Bona cursa i no us la perdeu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada